Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Νetanyahu ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Putin - Θα συζητήσουν για τον συντονισμό της ασφάλειας στη Συρία

Reuters: Ο Νetanyahu ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Putin - Θα συζητήσουν για τον συντονισμό της ασφάλειας στη Συρία
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα συναντήσει τον Putin
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, δήλωσε την Κυριακή 7/10 ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, για να συζητήσουν για τον συντονισμό της ασφάλειας στη Συρία, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Νetanyahu έκανε την ανακοίνωση σε υπουργικό συμβούλιο, χωρίς να διευκρινίσει και την ημερομηνία που θα συναντήσει τον Putin.
H Ρωσία ενημέρωσε την περασμένη Τρίτη 2/10 ότι θα αναβαθμίσει την αεράμυνα της Συρίας με τους S-300, αφού προηγουμένως είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι έστω και άθελά του συνέβαλε στην κατάρριψη του ρώσικου κατασκοπευτικού αεροπλάνου, διότι το έπληξαν οι συριακές δυνάμεις μεν, τη στιγμή που καταδίωκαν ισραηλινά μαχητικά δε.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το νέο σύστημα αεράμυνας της Συρίας είναι τρωτό από τα ισραηλινά stealth, που μπορούν να το καταστρέψουν στο έδαφος και έχουν δεσμευτεί ότι θα αποτρέψουν οποιαδήποτε επέμβαση του Ιράν στη Συρία.
Αλλά μετά την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους δεν έχουν ξαναγίνει ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Η προφανής αιτία είναι ότι το Ισραήλ σταμάτησε μετά από σχετικό αίτημα των Ρώσων, προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση με τη Μόσχα, βασικού συμμάχου της Συρίας του Assad.
Ο Netanyahu υποστήριξε ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον Putin και συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα για να συζητήσουν τον συντονισμό ασφάλειας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
"Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί για να αποτρέψει οποιαδήποτε επέμβαση του Ιράν στη Συρία, αλλά και τη μεταφορά όπλων στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο" ανέφερε επίσης ο Netanyahu.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης