Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να διασφαλίζει την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου

Raab (Βρετανία): Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να διασφαλίζει την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο υπουργός Brexit τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα εμφανίσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη συμφωνία με την ΕΕ
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία θα αναφερθεί στην εναλλακτική λύση που διαθέτει για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε σήμερα (5/10) ο αρμόδιος υπουργός Brexit, Dominic Raab, τονίζοντας ότι η σχετική λύση θα διατηρεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο βρετανός υπουργός Brexit, «θα αναφερθούμε στην εναλλακτική λύση που διατηρεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», προσθέτοντας ότι η πρόταση της Βρετανίας θα είναι σύμφωνη με τις δεσμεύσεις που πραγματοποίησε κατά την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόεσθεσε ότι το σχέδιο θα περιλαμβάνει και τη δέσμευση της Μεγάλης Βρετανίας ότι «δεν πρέπει να δημιουργηθούν νέα ρυθμιστικά εμπόδια μεταξύ της Βορείου Ιρλανδίας και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός εάν συμφωνήσουν η εκτελεστική εξουσίας και η Συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας».
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο Dominic Raab δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να σοβαρευτεί εάν θέλει να επιτύχει μία συμφωνία με το Λονδίνο για το Brexit».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, επέμεινε ότι το μπλοκ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα βασικά του συμφέροντα λόγω του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης