Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,53% και τα 85,03 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,53% και τα 85,03 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,75% στα 74,89 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (5/10) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο ώθηση από τις επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,53% στα 85,03 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,75% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,89 δολ. ανά βαρέλι.
Η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν χθες (4/10) το πετρέλαιο σε απώλειες, με τον «μαύρο χρυσό» ωστόσο να παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
«Οι τιμές του Brent έχουν ενισχυθεί κατά +6% την τελευταία εβδομάδα καθώς γίνεται εμφανές ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κάτω από τα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο», ανέφερε σε σημείωμά της η αμερικανική τράπεζα Jefferies.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα αρχίσουν να στοχεύουν τις εξαγωγές του Ιράν από τις 4 Νοεμβρίου και η Ουάσιγκτον ασκεί πιέσεις στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες παγκοσμίως ώστε να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις.
«Φαίνεται πλέον πως μόνο η Κίνα και η Τουρκία είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν μία αντίποινα με τις ΗΠΑ, συνεχίζοντας τις συναλλαγές τους με το Ιράν», πρόσθεσε η αμερικανική τράπεζα.
Παράλληλα, Jefferies δήλωσε ότι προς το παρόν υπάρχει αρκετό πετρέλαιο ώστε να ικανοποιηθεί η ζήτηση, προειδοποιώντας ωστόσο ότι «η παγκόσμια παραγωγική ικανότητα υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα που μπορούμε να καταγράψουμε, γεγονός που σημαίνει πως οποιεσδήποτε περαιτέρω αναταραές θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμες από την αγορά και μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση στις τιμές του πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης