Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Μειώνονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πορτογαλικές τράπεζες

tags :
DBRS: Μειώνονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πορτογαλικές τράπεζες
Η DBRS αναμένει από όλες τις τράπεζες της Πορτογαλίας, εκτός από τη Novo Banco, να δημοσιεύσουν κέρδη για το 2018
Τα αποτελέσματα των πορτογαλικών τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο δείχνουν σημαντική πρόοδο όσον αφορά την ποιότητα και την αποδοτικότητα των στοιχείων του ενεργητικού, σύμφωνα με την DBRS.
Οι πορτογαλικές τράπεζες συνέχισαν να μειώνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για σειρά διαδοχικών τριμήνων και η εγχώρια κερδοφορία ανακάμπτει αργά.
Ως αποτέλεσμα, η DBRS θεωρεί ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες πορτογαλικές τράπεζες μειώνονται, αφού έφτασαν σε μια κρίσιμη καμπή το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οι πορτογαλικές τράπεζες συνέχισαν να παρουσιάζουν τις ίδιες θετικές τάσεις όπως και τα τελευταία τρίμηνα.
Η κερδοφορία, αν και ασθενής, βελτιώνεται σιγά σιγά σε όλες τις τράπεζες, υποστηριζόμενη από σημαντικά χαμηλότερες προβλέψεις και κάποια αύξηση των βασικών εσόδων.
Η DBRS αναμένει από όλες τις τράπεζες, εκτός από τη Novo Banco, να δημοσιεύσουν κέρδη για το 2018.
Οι πορτογαλικές τράπεζες συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά την ποιότητα του ενεργητικού και έχουν μειώσει περαιτέρω τα NPEs τους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Παρόλο που οι προκλήσεις για την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων μειώνονται, εξακολουθεί να απαιτείται μείωση των NPLs.

Τα συνοπτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

-Οι πορτογαλικές τράπεζες έχουν επιδείξει σταθερή πρόοδο τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.
-Οι πορτογαλικές τράπεζες παρουσίασαν συνολικά καθαρά κέρδη το α 'εξάμηνο του 2012 για πρώτη φορά από το 2011.
-Η DBRS θεωρεί ότι, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τα ζητήματα ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού τους και οι περισσότερες τράπεζες μειώνουν το κόστος του κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης