Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία - Πρέπει να μετριάσουμε τις εντάσεις

Kurz (Αυστρία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία - Πρέπει να μετριάσουμε τις εντάσεις
Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι οι προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να διαρκέσουν χρόνια
Τη θέση ότι τόσο η Αυστρία, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, είναι διατεθειμένες να διορθώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία, διατύπωσε ο καγκελάριος της χώρας, Sebastian Kurz, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον καγκελάριο της Αυστρίας, η συνεργασία με τη Μόσχα είναι σημαντική και μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν όλα τα ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών διευθετηθούν.
«Όχι μόνο η Αυστρία, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πρόθυμες να ανπτύξουν τη συνύπαρξή μας με τη Ρωσία», δήλωσε ο Sebastian Kurz, προσθέτοντας ότι «είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η ειρηνική συνύπαρξη της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ήπειρο θα μπορούσε να εξασφαλιστεί μόνο εάν οι σχέσεις αποκατασταθούν, ενώ τα προβλήματα επιλύονται από κοινού».
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν «για να διατηρήσουν τους διαύλους διαλόγου και να διατηρήσουν τη θετική συνεργασία».
Ωστόσο, ο Kurz τόνισε ότι αυτές οι προσπάθειες μπορεί να διαρκέσουν πολύ, αναφέροντας ότι «πρέπει να μετριάσουμε τις εντάσεις, είναι μία μακρά και περίπλοκη διαδικασία, είναι σαφές ότι θα χρειαστούν χρόνια».
Ο Αυστριακός ηγέτης επαίνεσε τον Vladimir Putin σε ότι αφορά το θέμα της συριακής κρίσης, προσθέτοντας ότι η στάση του Ρώσου προέδρου έναντι της απόσυρσης ξένων δυνάμεων από την περιοχή ήταν «πολύ θετική»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης