Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Θα το εκτιμούσαμε εάν η Ιταλία παρέμενε πιστή στους κανόνες - Τα επιτόκια σταθερά έως τον Σεπτέμβριο του 2019

Rehn (ΕΚΤ): Θα το εκτιμούσαμε εάν η Ιταλία παρέμενε πιστή στους κανόνες - Τα επιτόκια σταθερά έως τον Σεπτέμβριο του 2019
Ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Olli Rehn, δήλωσε ότι το outlook της ευρωπαϊκής ανάπτυξης φαίνεται ισχυρό
Να παραμείνει στους κανόνες της ΕΕ κάλεσε την Ιταλία ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Olli Rehn.
«Θα το εκτιμούσαμε πάρα πολύ εάν η Ιταλία παραμείνει πιστή στις υποσχέσεις της και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τη σταθερότητα και την πορεία της ανάπτυξης, διότι όλοι ζούμε στην ευρωζώνη και κάθε κράτος μέλος πρέπει να σέβεται τους κανόνες» δήλωσε στο CNBC.
Εν τω μεταξύ, ο Rehn εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον έως το φθινόπωρο του 2019.
«Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2019» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «οι προσδοκίες της αγοράς ως προς το timing της πρώτης αύξησης επιτοκίου συνάδουν με τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.
Επίσης, ο Rehn επεσήμανε ότι «καθώς η νομισματική πολιτική ομαλοποιείται, η ΕΚΤ θα περιορίσει -σταδιακά- τη χρήση αντισυμβατικών μέτρων».
Τέλος, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη, ο ίδιος επεσήμανε ότι το outlook φαίνεται ισχυρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης