Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,09% και τα 1.201,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,09% και τα 1.201,80 δολ. ανά ουγγιά
Τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στο αμερικανικό δολάριο
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (4/10) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,09% στα 1.201,80 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ παραμένει αμετάβλητος στις 95,66 μονάδες.
«Ο χρυσός παραμένει βαρύς λόγω των ισχυρών οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ, τα οποία στηρίζουν την αναδυόμενη δυναμική ιστορία της Fed, δίνοντας ώθηση στο δολάριο», τόνισε ο επικεφαλής της OANDA, Stephen Innes.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ΗΠΑ, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της χώρας για τον Σεπτέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 230.000 την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στις 187.000 θέσεις εργασίας.
«Μία απλή δυναμική συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία αυτή τη στίγμη, οι ΗΠΑ ανθίζουν, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου επιβραδύνεται ή είναι στάσιμο», σχολίασε ο οικονομολόγος της HSBC, Kevin Logan.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι οι προοπτικές της οικονομίας είναι «ιδιαιίτερα θετικές», καθώς και ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν στο 2,5% με 3%.
Σημειώνεται ότι τόσο τα υψηλότερα επιτόκια όσο και το ενισχυμένο δολάριο ασκούν συνήθως πιέσεις στην τιμή του χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης