Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkin (Fed): Μια πολιτική κρίση και ένα δύσκολο Brexit στους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία των ΗΠΑ

Barkin (Fed): Μια πολιτική κρίση και ένα δύσκολο Brexit στους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed του Ρίτσμοντ, η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, η ανεργία χαμηλή και ο πληθωρισμός εντός στόχου
Η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει ισχυρή, αλλά τελικά ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοκ όπως μια «πολιτική κρίση» ή μια απότομη και δύσκολη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σήμερα (3/10/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin.
Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, ο οποίος έχει φέτος δικαίωμα ψήφου για τη νομισματική πολιτική, δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει καλά και ότι θα παρακολουθεί τους πιθανούς παράγοντες καθοδήγησης του πληθωρισμού.
Ο ίδιος είπε ότι θα εξετάζει τις τάσεις στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς και τις επιχειρηματικές επενδύσεις, τις τιμές των διαρκών αγαθών και την καμπύλη αποδόσεων.
«Αναγνωρίστε σας παρακαλώ ότι όταν μιλάω για αυτούς τους αριθμούς, δεν προσπαθώ να προβλέψω σοκ, όπως ένα σκληρό Brexit ή μια πολιτική κρίση», δήλωσε ο Barkin σε διάσκεψη στο Τσάρλεστον.
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τι εννοεί με μια πολιτική κρίση.
Πάντως, σύμφωνα με τον Barkin, η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, η ανεργία χαμηλή και ο πληθωρισμός εντός στόχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης