Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η μικρή υποχώρηση της Ιταλίας για το έλλειμμα δεν θα πείσει την Κομισιόν

Citigroup: Η μικρή υποχώρηση της Ιταλίας για το έλλειμμα δεν θα πείσει την Κομισιόν
H ιταλική κυβέρνηση συμφώνησε να διατηρήσει τον στόχο για το έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2019 και να το μειώσει στο 2,2% για το 2020 και στο 2% για το 2021
H μικρή υποχώρηση της ιταλικής κυβέρνησης για το δημοσιονομικό έλλειμμα, η οποία υπαγορεύτηκε από την πίεση που άσκησαν οι αγορές, είναι απίθανο να πείσει την Κομισιόν να μην ξεκινήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup.
H ιταλική κυβέρνηση συμφώνησε να διατηρήσει τον στόχο για το έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2019 και να το μειώσει στο 2,2% για το 2020 και στο 2% για το 2021.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η Ιταλία πρέπει να βελτιώσει τη δημοσιονομική της θέση κατά 0,5% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να επιτύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο για μηδενικό διαρθρωτικό έλλειμμα, σχολιάζουν οι αναλυτές.
H Ιταλία απέτυχε να βελτιώσει τη δημοσιονομική της θέση τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ήδη ο προϋπολογισμός του 2018 βρέθηκε σε κίνδυνο σημαντικής απόκλισης από την απαιτούμενη προσαρμογή, με την ΕΕ να ζητά από τη Ρώμη, «διόρθωση» της τάξης του 0,3% του ΑΕΠ, η οποία βέβαια δεν εφαρμόστηκε.
Σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές της Citigroup, τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης παραβιάζουν ξεκάθαρα τους κανόνες της ΕΕ και μια μικρή μείωση στον στόχο για το 2020-2021 δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης