Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πύραυλο κατά των δορυφόρων αναπτύσσει η Ρωσία

tags :
Πύραυλο κατά των δορυφόρων αναπτύσσει η Ρωσία
Η δυνατότητα της Ρωσίας να παρεμποδίζει τους αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους στην τροχιά χαμηλής γης με ευελιξία και η έκπληξη μιας πλατφόρμας εκτόξευσης MiG-31 θα ήταν πολύτιμη σε ένα πόλεμο
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, μια φωτογραφία ενός μαχητικού αεροσκάφους MiG-31 Foxhound που φέρει ένα μεγάλο πύραυλο προκάλεσε εικασίες ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα αντι-δορυφορικό σύστημα όπλων σύμφωνα με το The Drive.
Το σύστημα εκτόξευσης φωτογραφήθηκε στο αεροδρόμιο Zhukovsky, ένα από τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας, από τον φωτογράφο αεροπορίας ShipSash.
Το Zhukovsky είναι μια πειραματική στρατιωτική βάση για ανάπτυξη ρωσικών εναέριων όπλων, που ισοδυναμεί με την αεροπορική βάση Edwards στις ΗΠΑ.
Το αεροδρόμιο έχει το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο διάδρομο στον κόσμο, με μήκος περίπου 18.000 πόδια.
Σύμφωνα με το The Drive, το MiG-31 έχει αναδιαμορφωθεί από τον αρχικό του κατασκευαστή για να μεταφέρει υπερηχητικούς πυραύλους γνωστούς ως Kinzhal και μπορεί να φέρει ένα αντι-δορυφορικό όπλο ή ένα σύστημα εκτόξευσης διαστήματος.
Το Mikoyan OKB ετοιμάζεται  σε δύο εκδόσεις του MiG-31 που είναι γνωστές εσωτερικά ως  «άρθρο 06»και «άρθρο 08».
Το «άρθρο 08» υποτίθεται ότι ήταν ο φορέας του ήδη γνωστού πυραύλου Kinzhal, με το «άρθρο 06» να είναι μια νέα έκδοση του, με ένα τελείως διαφορετικό σκοπό, όπως ενδεχομένως να φέρει ένα αντι-δορυφορικό όπλο ή ένα σύστημα εκτόξευσης διαστήματος.
 


 Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το MiG-31 χρησιμοποιήθηκε σε ένα αντι-δορυφορικό πρόγραμμα.
 Πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, τον Ιανουάριο του 1987, το MiG-31D (άρθρο 07), το οποίο ήταν ο φορέας του αντιαεροπορικού πυραύλου 79M6, έκανε την πρώτη του πτήση.
Τα αεροσκάφη και τα βλήματα ήταν στοιχεία του συστήματος «επαφής» 30P6 κατά του δορυφορικού πυροβόλου όπλου.
Ο πύραυλος αναπτύχθηκε από την KB Vympel.
 


Το έργο ήταν σε μεγάλο βαθμό μια απάντηση στο αμερικανικό αμερικανικό σύστημα άμεσης αναρρίχησης, το ASM-135, το οποίο χρησιμοποίησε ένα τροποποιημένο F-15, το οποίο ονομάζεται το Celestial Eagle ως πλατφόρμα εκτόξευσης.
Το όπλο δοκιμάστηκε με επιτυχία το 1985.
Το MiG-31D είχε καρφιά «winglets» εγκατεστημένα στα πτερύγια για να αυξηθεί η σταθερότητα όταν ένα αντι-δορυφορικό βλήμα είναι ασφαλισμένο κάτω από την ατράκτου.
Η ιδέα του Mikoyan OKB πίσω από το Mig-31D ήταν να πετάξει όσο το δυνατόν ψηλότερα και ταχύτερα για να πάρει το βαρύ αντιαεροπορικό πύραυλο σε θέση να εκτοξευτεί.
Η Ρωσία φαίνεται να ανακυκλώνει ένα διαστημικό πρόγραμμα της παλιάς σοβιετικής εποχής που χρησιμοποιεί το MiG-31 για να εκτοξεύσει μικρά ωφέλιμα φορτία σε τροχιά μέσω ενός πυραύλου που εκτοξεύθηκε με αέρα ή πιθανότατα να χρησιμοποιήσει την κινητική δύναμη του όπλου για να καταστρέψει τους εχθρικούς δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά από τη Γη.
Η δυνατότητα της Ρωσίας να παρεμποδίζει τους αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους στην τροχιά χαμηλής γης με ευελιξία και η έκπληξη μιας πλατφόρμας εκτόξευσης MiG-31 θα ήταν πολύτιμη σε ένα πόλεμο.
Επίσης, η δυνατότητα γρήγορης και απρόσκοπτης εκτόξευσης μικρών δορυφόρων κατασκοπείας, ειδικά για να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν στη μάχη, θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στον επόμενο πόλεμο.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης