Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η εκτόξευση του χρέους

tags :
Lagarde: Μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η εκτόξευση του χρέους
Αλλαγή των κανόνων για το διεθνές εμπόριο, πρότεινε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Την ανάγκη να εφαρμοστούν πολιτικές οι οποίες θα οδηγήσουν σε μείωση το παγκόσμιο χρέος – ιδιωτικό και δημόσιο- τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου.
Η κυρία Lagarde υπογράμμισε ότι η παγκόσμια οικονομία ακολουθεί θετική πορεία, αλλά έχει καταστεί φανερό ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της αρχίζει να υποχωρεί, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, με τις ΗΠΑ να είναι σαφώς η οικονομία που εμφανίζει την καλύτερη εικόνα.
Αναφερόμενη στο παγκόσμιο χρέος, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωσή του, με δεδομένο ότι έχει φθάσει στα 182 τρις. δολάρια, ήτοι είναι σχεδόν 60% υψηλότερο από τα επίπεδα που βρίσκονταν το 2007.
Εκτίμησε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή των κανόνων που ισχύουν για το διεθνές εμπόριο, προσθέτοντας όμως ότι «πρέπει να φτιάξουμε το σύστημα και όχι να το καταστρέψουμε.
Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να ενισχύσουμε τους κανόνες που ισχύουν και από αυτούς να επωφελούνται όλες οι χώρες».
Η κυρία Lagarde άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του στην επικαιροποίηση του World Economic Outlook, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επόμενων ημερών.
Όπως δήλωσε χαρακτηρισιτκά «η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας είναι σαφώς λιγότερο «φωτεινή» σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις μας στο τελευταίο World Economic Outlook».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης