Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο ΔΝΤ καταφεύγει η Λευκορωσία για δάνειο 3,5 δισ δολαρίων μετά το δανεισμό της από τη Ρωσία

Reuters: Στο ΔΝΤ καταφεύγει η Λευκορωσία για δάνειο 3,5 δισ δολαρίων μετά το δανεισμό της από τη Ρωσία
Το Μινσκ θα λάβει ρωσικό δάνειο 1 δισ. δολαρίων και 400 εκατ. δολάρια από το Ευρασιατικό Ταμείο, που ελέγχει η Ρωσία, για να εξοφλήσει παλαιότερες οφειλές του 
Νέο κύκλο συνομιλιών με το ΔΝΤ επιδιώκει να ξεκινήσει η Λευκορωσία η οποία αποσκοπεί σε νέο δάνειο το 2020.
Όπως αναφέρει το Reuters οι συνομιλίες του Μινσκ με το ΔΝΤ διεκόπησαν τον περασμένο χρόνο όταν η χώρα αρνήθηκε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης της χώρα ως προϋπόθεση για να εξασφαλίσει δάνειο 3,5 δις δολαρίων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Λευκορωσίας Maxim Yermolovic επιβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας του να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι «η Λευκορωσία επιδιώκει θετικά αποτελέσματα από το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της κρατικής οικονομίας, το οποίο θα λήξει το 2020, καθώς και από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί».
Ο Λευκορώσος υπουργός τόνισε ακόμη, ότι η χώρα είναι σε θέση να εξοφλήσει το εξωτερικό δημόσιο χρέος ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο επόμενο έτος χωρίς προβλήματα στις αποπληρωμές.
«Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με το χρέος το 2019. Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε νέα έκδοση ευρωομολόγων», είπε.
Αντ 'αυτού, το Μινσκ αναμένει να λάβει δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Ρωσία και μέχρι 400 εκατομμύρια δολάρια από το Ευρασιατικό Ταμείο το οποίο ελέγχεται από τη Μόσχα ενώ αναμένεται να αντληθούν και γύρω στα 300-400 εκ δολάρια από κινεζικά κεφάλαια.

www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης