Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε - Εκλογές τώρα για να μην περάσει η συμφωνία Τσίπρα - Zaev

Κικίλιας (ΝΔ): Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε - Εκλογές τώρα για να μην περάσει η συμφωνία Τσίπρα - Zaev
"Η Ν.Δ. έχει επιδείξει διαχρονικά στιβαρότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα", τόνισε ο Β. Κικίλιας
H ΝΔ ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια επανέλαβε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν πρέπει να φτάσει στην ελληνική Βουλή και «γι' αυτό ζητάμε εκλογές».
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σε αυτή την εθνικά επιζήμια υπόθεση.
Λυπάμαι που βλέπω ότι εάν επικυρωθεί και η αλλαγή Συντάγματος στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με αυτά που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας, οι ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων θα είναι μάλλον μη αναστρέψιμες».
Υπογράμμισε δε, πως «εμείς το "όχι" στη συμφωνία των Πρεσπών το είπαμε μέσα στη Βουλή όταν έπρεπε.
Και οι προβλέψεις μας, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν.
Όπως ξεδιπλώνεται η ρητορική του κ.Zaev,  όπως επικοινωνεί το θέμα της συμφωνίας εντός της χώρας του και στα διεθνή φόρα, μιλά καθαρά για "μακεδονικό" έθνος, για "μακεδονική" γλώσσα και για "μακεδονική" ταυτότητα, χωρίς απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση!
Για μας τα εθνικά θέματα είναι τα πλέον σοβαρά.
Η Ν.Δ. έχει επιδείξει διαχρονικά στιβαρότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
«Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε και δε δεχόμαστε από κανέναν να τα βάζει στο τραπέζι για ενδεχόμενα ανταλλάγματα», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Κάνοντας στη μείωση των συντάξεων, ο ίδιος αφού σημείωσε ότι η ΝΔ κατέθεσε εγκαίρως τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων, ανέφερε πως «αν το πλεόνασμα για το οποίο επαίρονται ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος, υπάρχει πραγματικά, γιατί δεν έκαναν αποδεκτή αυτή την τροπολογία για να μην κοπούν ξανά οι συντάξεις;
Αυτή η φαρσοκωμωδία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ όλους αυτούς τους μήνες πρέπει επιτέλους να σταματήσει».
Αναφερόμενος στον κυκλώνα «Ζορμπά», ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, είναι σε επαφή με τους αρμόδιους τομεάρχες και παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μεταξύ άλλων ανέφερε «κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας στις επιβαρυμένες από τα καιρικά φαινόμενα περιοχές, να υπάρχει προσοχή και σύνεση.
Ελπίζω η οργανωμένη Πολιτεία να έχει προβλέψει καταστάσεις, ώστε να μη ζήσουμε δύσκολες στιγμές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης