Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Θετικά αποτιμούν οι θεσμικοί παράγοντες την ολοκλήρωση του PSI – Ackermann: Ανοίγει ο δρόμος για τις μεταρρυθμίσεις – IIF: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές – «Να κάνει η Ελλάδα επιτέλους αυτά που πρέπει» - Μύρισε Άνοιξη… η Κριστίν Λαγκάρντ

tags :
Θετικά αποτιμούν οι θεσμικοί παράγοντες την ολοκλήρωση του PSI – Ackermann: Ανοίγει ο δρόμος για τις μεταρρυθμίσεις – IIF: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές – «Να κάνει η Ελλάδα επιτέλους αυτά που πρέπει» - Μύρισε Άνοιξη… η Κριστίν Λαγκάρντ
(upd2)Καλωσόρισε την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), διά στόματος του Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος επισήμανε ότι το ελληνικό PSI μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης.
"Το ελληνικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μέσω συνεργασίας και καλής πίστης", τόνισε ο κ. Νταλάρα, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το νέο πρόγραμμα θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Όπως τόνισε "το νέο πρόγραμμα θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές".
Ο επικεφαλής του IIF, είχε εκφράσει τις τελευταίες ημέρες την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει πολύ υψηλό ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI), ενώ είχε υπογραμμίσει τη σημασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους καθώς δίνει στην Ευρώπη τη δυνατότητα να αποφύγει μια χρεοκοπία και να προχωρήσει μπροστά.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που επιτεύχθηκε με τον ιδιωτικό τομέα κάνοντας λόγο για ένα «μεγάλο βήμα στην οδό της σταθεροποίησης» της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία», υπογράμμισε ακόμη εκπρόσωπος του υπουργείου, από τον οποίο ζήτησε δήλωση το Γαλλικό Πρακτορείο.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, δήλωσε ότι η συμφωνία για το ελληνικό PSI είναι πολύ καλή για τους ιδιώτες, και βοηθάει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα να προχωρήσει με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, επισήμανε ο Γιόζεφ Άκερμαν, πρόεδρος της Deutsche Bank. Ο ίδιος εκτιμά ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI θα αποτελέσει τον καταλύτη ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της χώρας.
"Καλά νέα" χαρακτηρίζει ο Michael Kemmer της γερμανικής τραπεζικής ένωσης BdB, που αντιπροσωπεύει τις εμπορικές τράπεζες (Deutsche Bank, Commerzbank, κ.λπ.) το ποσοστό 85,8% της συμμετοχής στο PSI, επισημαίνοντας ότι "είναι επώδυνο, δείχνει όμως ότι όλοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους". Ωστόσο, ο Kemmer προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει περάσει και πως "η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει επιτέλους αυτά που πρέπει να κάνει".
Φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ευοίωνοι, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι αποφεύχθηκε προς το παρόν ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη.
Ζήτησε από τους Ευρωπαίους να κάνουν όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να εγείρουν τείχος προστασίας της οικονομίας καθώς η ανάπτυξη είναι ασθενική και το χρέος πολύ υψηλό και εμφανίστηκε πάντως πεπεισμένη ότι η Ευρώπη θα συμφωνήσει στο μέγεθος της ασπίδας της κατά της κρίσης του χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά : «Δεν είμαι απαισιόδοξη...Μύρισε άνοιξη».
Την εθελούσια συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί τεράστιο βήμα προς τη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμο επίπεδο και προς την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ευρωζώνη. Υπενθυμίζει, δε, ότι η επιτυχής έκβαση του PSI αποτελεί προϋπόθεση για την τελική έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ.
Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που «θα δώσουν ελπίδα στους πολίτες που έχουν χάσει την εργασία τους και έχουν βυθιστεί στη φτώχεια», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης