Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Στα 7,67 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο α' εξάμηνο του 2018

tags :
Creta Farms: Στα 7,67 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο α' εξάμηνο του 2018
Creta Farms: Στα 7,67 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο α' εξάμηνο του 2018
Η Creta Farm δημοσίευσε τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2018 συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την αναπτυξιακή της πορεία, αυξάνοντας τις πωλήσεις, τη λειτουργική κερδοφορία και το μερίδιο αγοράς που κατέχει, εδραιώνοντας την θέση της ως ηγέτης της αγοράς.
Η Εταιρία, με την υπευθυνότητα του ηγέτη της αγοράς και λαμβάνοντας ουσιαστικές επιχειρηματικές αποφάσεις, προχωρά σε απομείωση απαιτήσεων λογιστικής αξίας € 21,97 εκ. της Μητρικής προς Θυγατρική εταιρία CRETA FARM USA.
Η απομείωση αυτή αφορά καθαρά λογιστικά κονδύλια του παρελθόντος και δεν έχει καμία επίπτωση στην ταμειακή λειτουργία της Εταιρίας καθώς και στο λειτουργικό αποτέλεσμα.
Επισημαίνεται ότι η CRETA FARMS USA παραμένει ενεργή και εντός του έτους θα αποφασισθεί η στρατηγική της πορεία.
Πιο συγκεκριμένα, τα κερδοφόρα ενοποιημένα και εταιρικά μεγέθη για το Α’ εξάμηνο του 2018 έχουν ως εξής:

-Ενοποιημένες Πωλήσεις € 55,14 εκ. έναντι 49,74 εκ. € το 2017, αυξημένες κατά 10,8%
-Μικτό Κέρδος € 24,69 εκ. έναντι 21,64 εκ. € το 2017, αυξημένες κατά 14%
-Λειτουργικό EBITDA € 7,67 εκ. έναντι € 6,88 εκ. το 2017, αυξημένο κατά 11.4%

Στρατηγικά, η Eταιρία επικεντρώνεται σε δύο πυλώνες: στα νέα λανσαρίσματα και στην ανάπτυξη διανομών.
Όσον αφορά στα νέα λανσαρίσματα, η Εταιρία λανσάρει τη σειρά ΧΩΡΙΣ (χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές, χωρίς γλουτένη), αλλά και επενδύει στον κατεψυγμένο ψημένο γύρο για το κανάλι του Retail καθώς και σε ολοκληρωμένη γκάμα Εν Ελλάδι προϊόντων για το κανάλι του HO.RE.CA.
Όσον αφορά στο δεύτερο άξονα, η Εταιρία συνεχίζει να αυξάνει συνεχώς διανομές στο κανάλι του Retail και του HO.RE.CA, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την στρατηγικής σημασίας είσοδό της στην αλυσίδα ΜΑΣΟΥΤΗΣ μετά από πολυετή αποχή από το δίκτυο καταστημάτων της. Με την είσοδο αυτή, θα ενισχυθεί η παρουσία της Εταιρίας στη Βόρεια και Στερεά Ελλάδα, ενώ θα διευρύνει και το ηγετικό μερίδιο αγοράς που κατέχει στην κατηγορία των αλλαντικών.
Η Eταιρία επεκτείνει με σταθερά ανοδικό ρυθμό την ανάπτυξη των σημείων διανομής της και για το κανάλι
του ΗΟ.RE.CA. για τη σειρά Εν Ελλάδι που σχεδιάστηκε για το ψητοπωλείο. Επικοινωνιακά, η Εταιρία επένδυσε στο σχεδιασμό και υλοποίηση διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας ώστε να ενισχύσει την ψηφιακή της παρουσία δημιουργώντας ένα εύχρηστο εργαλείο που στοχεύει σε διαφορετικά κοινά υπηρετώντας πάντα το DNA της: καινοτομία, ποιότητα και γεύση.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης