Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μεταξύ 2,5% και 3,6% αναμένουν την ανάπτυξη του γ’ τριμήνου 2018 οι περιφερειακές Fed

ΗΠΑ: Μεταξύ 2,5% και 3,6% αναμένουν την ανάπτυξη του γ’ τριμήνου 2018 οι περιφερειακές Fed
Μεταξύ 2,5% και 3,6% αναμένουν την ανάπτυξη γ’ τριμήνου 2018 στις ΗΠΑ, οι περιφερειακές Fed
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το τρίτο τρίμηνο 2018, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) Νέας Υόρκης, από 2,3% σε 2,5% (σε ετήσια βάση).
Σε ό,τι αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, η πρόβλεψη αυξήθηκε στο 2,9%, έναντι 2,7% μέχρι πρότινος.
Σε αντίθετο κλίμα, επικαλούμενη την ασθενέστερη αύξηση των καταναλωτικών αγαθών, η Fed Ατλάντας αναθεώρησε επί τα χείρω την εκτίμηση για το τρίμηνο που λήγει στο τέλος Αυγούστου 2018, από 3,8% σε 3,6%.




Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, βάζοντας έτσι την σε τροχιά επίτευξης του στόχου της κυβέρνησης του Προέδρου Donald Trump για ετήσια ανάπτυξη 3%.
Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% στο β’ τρίμηνο -ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το γ’ τρίμηνο του 2014- αμετάβλητος σε σχέση με την εκτίμηση που είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο.
Η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% στο α’ τρίμηνο του 2018, επισημαίνεται.
Έτσι, ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης του α’ εξαμήνου διαμορφώνεται στο 3,2% -ανάπτυξη που στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Trump, που προσέφεραν σημαντική ώθηση στις καταναλωτικές δαπάνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης