Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέος υπερηχητικός πύραυλος στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού

tags :
Νέος υπερηχητικός πύραυλος στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού
Νέος υπερηχητικός πύραυλος στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού
Ένας υπερηχητικός αντιαεροπορικός πύραυλος με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων θα βρίσκεται στο οπλοστάσιο του μαχητικού Su-57, του πιο προηγμένου σκάφους πολλαπλών χρήσεων της Ρωσίας.
Τα πέμπτης γενιάς ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-57 είναι σχεδιασμένα με τρόπο ικανό ώστε να αποτελούν πραγματική απειλή για σημαντικές αεροπορικές δυνάμεις.
Συνήθως θα μεταφέρουν οπλισμό στο εσωτερικό τους ώστε να μειώσουν την αντίσταση του αέρα και η λειτουργία stealth να είναι απρόσκοπτη.
Τα μεγαλύτερα βλήματα, όμως, μπορούν να μεταφερθούν και εξωτερικά και ένα εξ αυτών είναι το R-37M, πύραυλος με μεγαλύτερη εμβέλεια απ' ό,τι θα είχε στη διάθεσή του οποιοδήποτε αμερικανικό αεροσκάφος.
Ο R-37M είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του πυραύλου που παρουσιάστηκε το 1985.
Το βασικό χαρακτηριστικό του αναβαθμισμένου πυραύλου είναι η εμβέλειά του που θα αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, παρότι ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να φτάνει και τα 400 χιλιόμετρα, ανάλογα με το προφίλ πτήσης.
Ο νέος R-37M που βρίσκεται στα τελικά στάδια παραγωγής είναι εξοπλισμένος με νέο σύστημα καθοδήγησης και έχει απωλέσει κάποιο βάρος και μήκος ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης