Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΙΝΣΕΤΕ: Ανοδική η πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού και τον Αύγουστο του 2018

ΙΝΣΕΤΕ: Ανοδική η πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού και τον Αύγουστο του 2018
ΙΝΣΕΤΕ: Ανοδική η πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού και τον Αύγουστο του 2018
Την ανοδική πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού καταδεικνύουν για έναν ακόμη μήνα τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), για τον μήνα Αύγουστο.
Συγκεκριμένα αποτυπώνεται αύξηση των αεροπορικών αφίξεων τον Αύγουστο 2018 έναντι του Αυγούστου 2017.
Συγκεκριμένα στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων +8,3% (+13,4% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+14,3%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+6,8%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +20,3% και +11,2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα ωστόσο, οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν κατά -8,6%. Ως αποτέλεσμα παρατηρείται μείωση -1,3% από την αρχή του έτους.
Ιδιαίτερα καλά είναι τα μηνύματα από την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις σε εισερχόμενες από το εξωτερικό πτήσεις, αναμένεται να αυξηθούν κατά +13,2% τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Τον Αύγουστο, οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς.
Τέλος οι 3 κυριότερες αγορές της Ελλάδας ήταν η Ιταλία, η Βρετανία και η Γερμανία ενώ οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Για την ελληνική αγορά, πολύ δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Σκιάθος, η Πάργα, τα Χανιά, η Νάξος και η Σκόπελος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης