Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Στόχος μας η Ρωσία να καταστεί μία από τις πέντε ισχυρότερες οικονομίες της υφηλίου

Medvedev: Στόχος μας η Ρωσία να καταστεί μία από τις πέντε ισχυρότερες οικονομίες της υφηλίου
Δύσκολος αλλά επιτεύξιμος ο στόχος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό
 Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να καταστεί μία από τις πέντε ισχυρότερες οικονομίες της υφηλίου, παρά τις κυρώσεις και τους περιορισμούς που της έχουν επιβάλλει άλλες χώρες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Dmitry Medvedev.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και αναφερόμενος στον στόχο που είχε θέσει ο πρόεδρος Puti λέγοντας ότι πρέπει «να εδραιωθούμε στις 5 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου», ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι «ο στόχος είναι δύσκολος, οι ανταγωνιστές μας είναι σοβαροί, οι αντικειμενικές δυσκολίες πολλές, αρκετοί οι περιορισμοί, υπάρχουν και δυσκολίες οι οποίες σχετίζονται με ενέργειες άλλων κρατών, αλλά παρόλα αυτά είμαι πεπεισμένος ότι ο στόχος αυτός είναι υλοποιήσιμος».
«Πρέπει στα προσεχή χρόνια να οικοδομήσουμε μια ισχυρή, σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία, με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους των παγκοσμίων» απαρίθμησε τους στόχους ο Ρώσος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί «στην δημιουργία μιας οικονομίας νέου τύπου, την οικονομία που δημιουργούν σε όλες τις χώρες, την ψηφιακή οικονομία».
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin στο διάταγμα που είχε υπογράψει τον Μάιο, το οποίο αφορούσε ένα πρόγραμμα προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, είχε καλέσει τη ρωσική κυβέρνηση να εξασφαλίσει «την είσοδο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις πέντε ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου».
Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην πεντάδα των πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου ανήκουν οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης