Πολιτική

Παπανάτσιου: Έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για να μην περικοπούν οι συντάξεις

Παπανάτσιου: Έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για να μην περικοπούν οι συντάξεις
Έως τα τέλη του έτους στη Βουλή η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ είπε η υφ. Οικονομικών
Την θέση πως υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος που επιτρέπει στην κυβέρνηση να έχει αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για τη μη περικοπή των συντάξεων διατύπωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Και να μην περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού τέτοια πρόβλεψη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κοπούν οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019.
Το ίδιο ισχύει και για τη μείωση του αφορολόγητου» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 η κα.Παπανάτσιου, η οποία τόνισε ότι έως τα τέλη του έτους θα έρθει στη Βουλή και η σχετική διάταξη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.
«Οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ έχουν νομοθετηθεί αλλά έχουν νομοθετηθεί και οι 12 δόσεις ηλεκτρονικά με τη λήξη της κάθε δόσης χωρίς φυσική παρουσία στις ΔΟΥ.
Το 2019 με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα υπάρξει μεσοσταθμικά 10% μείωση του ΕΝΦΙΑ και έως 30% για χαμηλές περιουσίες από 60.000 και κάτω.
Θα φέρουμε τη σχετική διάταξη στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για το πέρασμα του ΕΝΦΙΑ στους δήμους δεν συνάδει με το Σύνταγμα και έχει ταξικό πρόσημο γιατί δημιουργεί δήμους δύο ταχυτήτων, πλούσιους και φτωχούς.
Έμμεσα καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος που αφορά τους λίγους» υπογράμμισε η υφ. Οικονομικών, η οποία ερωτηθείσα για τα έσοδα από τον έλεγχο στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, κα είπε ότι «συνεχίζονται οι έλεγχοι, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής».
«Με τα POS έχει περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
Θα επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος.
Ισχύει πάντα ότι το 80% των φορολογούμενων πληρώνει το 20% των φόρων» υποστήριξε η κα.Παπανάτσιου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης