Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι υποψήφιοι διάδοχοι της Angela Merkel στο CDU - «Χρυσή» ευκαιρία για Schaeuble

Οι υποψήφιοι διάδοχοι της Angela Merkel στο CDU - «Χρυσή» ευκαιρία για Schaeuble
Ο Schaeuble αποτελεί τον πιο έμπειρο Γερμανό πολιτικό, έχοντας 45 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας
Για τέλος εποχής στη γερμανική πολιτική σκηνή κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, θεωρώντας ως δεδομένη την… αποκαθήλωση της Angela Merkel από την αρχηγία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Φυσικά η αποχώρηση Merkel –η οποία μοιάζει όλο και πιο πιθανή μετά την ήττα του Volker Kauder, υποψηφίου που στήριξε για αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU- θα αποτελέσει μία εκ βάθρων αλλαγή όχι μόνο για το CDU αλλά και για τη γερμανική πολιτική σκηνή.
Η Merkel είναι η ηγέτης της Γερμανίας εδώ και 10 χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα η ισχύς της συνεχώς μειώνεται, με αφορμή και τη στάση της στη προσφυγική κρίση και την απόφασή της η χώρα της να «ανοίξει τα σύνορα» σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Ταυτόχρονα έχει ανάψει για τα καλά η φημολογία για το ποιος μπορεί να διαδεχθεί την καγκελάριο στην ηγεσία του κόμματος.
Κάποιοι στηρίζουν τον Wolfgang Schaeuble, τονίζοντας ότι αποτελεί πραγματική «αυθεντία» για τη γερμανική πολιτική ζωή.
Ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής είναι 76 ετών, δηλαδή 12 χρόνια μεγαλύτερος από τη Merkel, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει τεράστια πείρα.
Η βουλευτική του θητεία διαρκεί 45 χρόνια, ενώ για 20 χρόνια ήταν υπουργός και σαφώς αποτελεί τον πιο έμπειρο κοινοβουλευτικό παράγοντα στη Γερμανία.
Όμως, παρά τον σεβασμό προς το πρόσωπο του Schaeuble, υπάρχουν και αυτοί που τονίζουν ότι καλό θα ήταν το CDU να προχωρήσει σε μία εκ βάθρων ανανέωση, προωθώντας στην κορυφή έναν νεότερο πολιτικό, κάτι που έχει κάνει τόσο το FDP όσο και οι Πράσινοι.
Μεταξύ των επικρατέστερων διαδόχων της Merkel είναι οι  Jens Spahn (38 ετών),  Anna Günther (45 ετών), Annegret Kramp-Karrenbauer (56 ετών), Armin Laschet, (57 ετών) και Peter Altmaier (60 ετών).
Οι υποστηρικτές του Schaeuble αντιδρούν στις παραπάνω υποψηφιότητες, με ένα και μόνο επιχείρημα: «Φαντάζεστε ότι κάποιος εξ αυτών ως καγκελάριος της Γερμανίας θα μπορούσε να διαπραγματευτεί επί ίσοις όροις με τον Trump;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης