Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εμπόδια στο master plan του ΟΛΠ «βλέπει» ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης

Εμπόδια στο master plan του ΟΛΠ «βλέπει» ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου οι επενδύσεις να προχωρήσουν στο λιμάνι του Πειραιά
Δυσκολίες εφαρμογής στο master plan του ΟΛΠ διαπιστώνει ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης και προτρέπει τους επενδυτές  δηλαδή την Cosco να βρει κοινό τόπο με τους φορείς του Πειραιά για να προχωρήσουν  οι επενδύσεις.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι αυτό που επιθυμεί η πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία και να αντιμετωπιστούν υπαρκτά προβλήματα που συγκροτούν διχογνωμίες, όχι στο πλαίσιο του υπουργείου, αλλά του επενδυτή με άλλους φορείς της περιοχής.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου οι επενδύσεις να προχωρήσουν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ προανήγγειλε συνάντησή του με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη την Παρασκευή στην οποία αναμένεται να εξεταστεί και αυτό το θέμα.
Οι δηλώσεις του υπουργού κ Φώτη Κουβέλη έγιναν στους συντάκτες του υπουργείου, φέρνοντας όμως ανησυχία στη διοίκηση του ΟΛΠ η οποία να σημειωθεί από τον περασμένο Ιούλιο έχει καταθέσει το master plan στην αρμόδια  επιτροπή ΕΣΑΛ του υπουργείου για να λάβει έγκριση.
Το επενδυτικό πλάνο της Cosco περιλαμβάνει τρία  κύρια σημεία που προκαλούν τριβές με φορείς του Πειραιά. Πρόκειται για το logistic center που σχεδιάζει να αναπτύξει ο ΟΛΠ στη χερσαία περιοχή του λιμανιού, το εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται για να υποστηριχτεί η νέα βάση κρουαζιέρας και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η πόλη του Πειραιά από την αύξηση της κίνησης.
Στα σχέδια της διοίκησης του ΟΛΠ είναι και η δημιουργία ναυπηγοεπισκευής μονάδας αλλά το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ύψος των επενδύσεων που θέλουν να υλοποιήσουν οι Κινέζοι ξεπερνούν τα 500 εκατ ευρώ στον Πειραιά.
Οι αντιδράσεις προέρχονται κυρίως από τους εμπόρους στη δημιουργία καταστημάτων και ξενοδοχείου στην περιοχή του λιμανιού  διότι εκφράζουν φόβους ότι θα χάσουν πελατεία.
Η διοίκηση του ΟΛΠ όπως έχει αναφερθεί  στο παρελθόν διατυπώνει την άποψη ότι το εμπορικό κέντρο δεν ανταγωνίζεται τα καταστήματα της περιοχής καθώς θα εξυπηρετεί τουρίστες υψηλής εισοδηματικής τάξης.
Πάντως η τοποθέτηση του υπουργού κ. Φώτη Κουβέλη ερμηνεύεται ως παρέμβαση υπέρ των τοπικών φορέων του Πειραιά  και παροτρύνει τη διοίκηση του ΟΛΠ να βάλει νερό στο κρασί της.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης