Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν προς Ryanair: Το δίκαιο για την εργασία δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση

Κομισιόν προς Ryanair: Το δίκαιο για την εργασία δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση
H Κομισιόν ξεκαθαρίζει στην Ryanair ότι το κοινοτικό δίκαιο για την εργασία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση
Σαφέστατη ήταν η «απάντηση» της Κομισιόν προς τη Ryanair, εν μέσω μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία.
Ειδικότερα, η Επίτροπος αρμόδια για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα της Εργασίας, Marianne Thyssen, σε συνάντησή της με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ryanair, Michael O'Leary, κατέστησε σαφές ότι το κοινοτικό δίκαιο για την εργασία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
Η κ. Thyssen δέχθηκε στο γραφείο της στις Βρυξέλλες τον κ. O`Leary, κατόπιν αιτήματος του ιδίου για να συζητήσει μαζί του την τρέχουσα διαμάχη στην αεροπορική εταιρεία σχετικά με την εφαρμογή του εργατικού δικαίου και τα βήματα που λαμβάνει η Ryanair προς αυτόν τον τομέα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Επίτροπος επανέλαβε ότι "οι κανόνες της ΕΕ για τις συμβάσεις εργασίας για τα κινητά αεροπορικά συνεργεία είναι σαφείς: δεν είναι η σημαία του αεροσκάφους που καθορίζει τον εφαρμοστέο νόμο, είναι ο τόπος από όπου οι εργαζόμενοι φεύγουν το πρωί και επιστρέφουν το βράδυ, χωρίς να χρειάζεται ο εργοδότης να καλύψει τα έξοδα".
Η Επίτροπος τόνισε επίσης ότι "ο σεβασμός του δικαίου της ΕΕ δεν είναι κάτι που πρέπει να διαπραγματευτούν οι εργαζόμενοι, ούτε κάτι που μπορεί να γίνει διαφορετικά από χώρα σε χώρα", κάτι το οποίο κατέστησε πολύ σαφές στον κ. O`Leary.
Η Επίτροπος τόνισε ότι δεν πρόκειται για κάποια "προκατάληψη" εναντίον της Ryanair ή έναντι του επιχειρηματικού μοντέλου χαμηλού κόστους, αλλά "με μεγάλη επιτυχία έρχεται και μεγάλη ευθύνη".
"Η εσωτερική αγορά δεν είναι ζούγκλα, έχει σαφείς κανόνες για δίκαιη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, την προστασία των εργαζομένων και τα κοινωνικά δικαιώματα του εργαζομένου".

Διαβάστε: Νέες απεργίες και ακυρώσεις πτήσεων στη Ryanair

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης