Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η συνάντηση του Τσίπρα με τα στελέχη της BofA Merrill Lynch - Στο επίκεντρο η ελληνική οικονομία

Η συνάντηση του Τσίπρα με τα στελέχη της BofA Merrill Lynch - Στο επίκεντρο η ελληνική οικονομία
O Έλληνας πρωθυπουργός έχει στη Νέα Υόρκη διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και στελέχη της Morgan Stanley
Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και στελέχη της Morgan Stanley, έχει ο Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Υόρκη.
Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του λογαριασμού του στο twitter, η συνάντηση με τα στελέχη της BofA Merrill Lynch έχει ήδη αρχίσει.



Όπως έχουν προαναγγείλει πηγές της κυβέρνησης, στη σειρά επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με στελέχη κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, «θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος».
Τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν κεντρικό σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον τομέα των επενδύσεων.
Όπως μετέδιδε απο νωρίς σήμερα (26/9/2018) το πρωί το www.bankingnews.gr, στο επίκεντο της συνάντησης θα είναι η πιθανή έκδοση 5ετούς ομολόγου αν και το ιδανικό θα ήταν να εκδοθεί 10ετές ομόλογο.
Αρχές Οκτωβρίου ο Τσακαλώτος ο Έλληνας υπουργός οικονομικών θα βρεθεί στις αγορές στις Ασίας με την Rothschild ώστε να διερευνήσει τις εκεί αγορές για έκδοση ομολόγου.
Οι αγορές της Ασίας άπαξ και η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε investment grade δηλαδή σε επενδυτική βαθμίδα δεν θα είναι διατεθειμένες να στηρίξουν την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης