Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ο Trump πρέπει να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη Μέση Ανατολή εάν θέλει φθηνό πετρέλαιο

Ιράν: Ο Trump πρέπει να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη Μέση Ανατολή εάν θέλει φθηνό πετρέλαιο
Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου τόνισε ότι ο Trump, και όχι ο ΟΠΕΚ, βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου
Σαφές μήνυμα προς τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, έστειλε σήμερα (26/9) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, καλώντας τον να σταματήσει να παρεμβαίνει στη Μέση Ανατολή εάν θέλει να σταματήσει η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο ιρανός υπουργός δήλωσε ότι «ο κ. Trump προσπαθεί να μειώσει σοβαρά τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν και επίσης να διασφαλίσει ότι η τιμή του πετρελαίου δεν θα ανέβει», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «αυτά τα δύο δε μπορούν να συμβούν μαζί».
«Εάν θέλει να μην ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου και να μην σταθεροποιείται η αγορά, θα πρέπει να σταματήσει τις αδικαιολόγητες και αποδιοργανωτικές παρεμβάσει στη Μέση Ανατολή και να μην αποτελέσει εμπόδιο στην παραγωγή και την εξαγωγή του πετρελαίου του Ιράν», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Bijan Zanganeh, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ο Doanld Trump, και όχι ο ΟΠΕΚ, βρίσκεται πίσω από την πρόσφαση άνοδο των τιμών.
«Ο Trump κατηγορεί τον ΟΠΕΚ για αυτό που δημιούργησε και προκάλεσε αυτός: την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και τις αναταραχές στην αγορά», πρόσθεσε ο ιρανός υπουργός, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν έχουν την ικανότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους».
Μέσω ομιλίας του που πραγματοποίησε στον ΟΗΕ, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τις εκκλήσεις του προς τον ΟΠΕΚ ώστε ο Οργανισμός να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο και να σταματήσει την αύξηση των τιμών.
Παράλληλα, ο Donald Trump κατηγόρησε το Ιράν ότι έσπειρε το χάος και υποσχέθηκε να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της χώρας.
Σημειώνεται ότι στις 4 Νοεμβρίου αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, ο οποίος αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό εντός ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης