Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά άνω των 2 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 94 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε χαμηλά άνω των 2 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 94 μονάδες ο δείκτης Insee
Ο δείκτης που αφορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2016
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (26/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Insee, με τα στοιχεία μάλιστα να αποδεικνύονται κατώτερα ε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 94 μονάδες, έναντι 96 μονάδων τον Αύγουστο 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από τη Wall Street Journal ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος στις 96 μονάδες για τον Σεπτέμβριο.
Σε ότι αφορά τις προοπτικές των καταναλωτών για τους ερχόμενους μήνες, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στις -17 μονάδες, έναντι -12 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης ο οποίος αφορά τις συνθήκες των προηγούμενων μηνών παρέμεινε σταθερός στις -30 μονάδες.
Παράλληλα, η άποψη των καταναλωτών για το βιοτικό επίπεδο στη Γαλλία κατά τους προηγούμενους μήνες υποχώρησε ξανά, με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται στις -48 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017.
Ωστόσο, οι ανησυχίες των νοικοκυριών αναφορικά με την τάση ανεργίας υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο, ενώ πτώση σημειώθηκε και στον αριθμό των νοικοκυριών που πιστεύουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης