Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό, με την Fed να παραμένει στο επίκεντρο - Στο -0,03% και τα 1.204,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό, με την Fed να παραμένει στο επίκεντρο - Στο -0,03% και τα 1.204,70 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης
Περιορισμένη εμφανίζεται σήμερα Τρίτη (26/9) η κινητικότητα στον χρυσό, καθώς οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες από την διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώνεται αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 1.204,70 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στις 94,16 μονάδες.
Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, ενώ περιμένουν μία ακόμα αύξηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με τις προοπτικές για το 2019 ωστόσο να είναι λιγότερο ξεκάθαρες.
Σημειώνεται ότι το δολάριο αντιμετωπίζεται ως «ασφαλές καταφύγιο» από τους επενδυτές κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ έχουν λιγότερα να χάσουν από τις εμπορικές διαμάχες με τους εταίρους τους.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολίου στο ασήμι παραδόσεων Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% στα 14,51 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου της πλατίνας παραδόσεων Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στο +0,30% και τα 828,70 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης