Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,05% και τα 81,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,05% και τα 81,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,14 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη (26/9) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο πιέσεις από τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι ο ΟΠΕΚ «ξεσκίζει τον υπόλοιπο κόσμο» στέλνομτας τις τιμές υψηλότερα.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 81,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,19% στα 72,14 δολ. ανά βαρέλι.
«Τα μέλη του ΟΠΕΚ ξεσκίζουν τον υπόλοιπο κόσμο ως συνήθως και δεν μου αρέσει αυτό, σε κανέναν δεν πρέπει να αρέσει», δήλωσε ο αμερικανικός πρόεδρος, με αφρομή την άνοδο των τιμών σε υψηλά τεσσάρων ετών, προσθέτοντας ότι «υπερασπιζόμαστε πολλά από αυτά τα έθνη για το τίποτα και τότε μας εκμεταλλεύονται δύνοντάς μας υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο».
Τα σχόλια του Donald Trump έρχονται μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, παρά τις σχετικές εκκλήσεις του αμερικανού προέδρου.
Σύμφωνα με την αναλύτρια της RBC Capital, Helima Croft, «ο ΟΠΕΚ υπήρξε ένας πολύ καλός ανταποκριτής», καθώς όπως τονίζει η ίδια «έχει προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό βαρελιών στην αγορά από τότε που ξεκίνησε τα σχόλια ο πρόεδρος Trump και από τη συνάντηση του Ιουνίου».
Παράλληλα, πιέσεις στο πετρέλαιο ασκεί και η είδηση ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα.
Όπως ανέφεραν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, στα 400 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης