Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.205,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδος για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.205,10 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη κάτω του 0,1% έκλεισε ο χρυσός, καθώς το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στις αυριανές αποφάσεις της Fed
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (25/9/2018) ο χρυσός, καθώς επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες, ενώ το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στις αυριανές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια -στην τρίτη αύξηση για φέτος- με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό μια τέτοια κίνηση.
Η κίνηση αυτή θεωρείται λίγο-πολύ προεξοφλημένη από την αγορά, γι’ αυτό οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην αναζήτηση ενδείξεων για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και στο εάν θα υπάρξει μια τέταρτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018 τον Δεκέμβριο.
«Ο χρυσός είναι κολλημένος στα επίπεδα των 1.200 δολαρίων, με κάποιες θέσεις να κλείνουν μόνο σε περίπτωση που η Fed κάνει κάτι απροσδόκητο, να παρέχει κάποια θεωρία σχετικά με παύση στον κύκλο αυξήσεων του 2019», σημειώνει ο επικεφαλής συναλλαγών στην OANDA, Stephen Innes.
«Ένα μετριοπαθές συμπέρασμα θα μπορούσε να στείλει τις τιμές του χρυσού πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 1.210 δολ. ανά ουγγιά», πρόσθεσε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Λίγες ημέρες μετά τη διακοπή των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ο κινέζος υφυπουργός Εμπορίου, Wang Shouwen, δήλωσε σήμερα πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ επεσήμανε ότι θα εξαρτηθεί από τη βούληση των ΗΠΑ το πότε θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 70 σεντς ή κάτω του 0,1%, στα 1.205,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,176 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε οριακά στις 94,2 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης