Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών ώστε να αποφύγουμε μία νέα κρίση

ΟΠΕΚ: Είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών ώστε να αποφύγουμε μία νέα κρίση
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, τόνισε ότι η αποτυχία συνεργασίας μεταξύ των χωρών θα οδηγήσει σε νέες κρίσεις
Έκκληση για συνεργασία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ απηύθυνε σήμερα (25/9) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ενδεχόμενη αποτυχία θα οδηγούσε στη μία κρίση μετά την άλλη.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ σε ενεργειακή εκδήλωση στη Μαδρίτη, «είναι σημαντικό οι χώρες του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ να συνεργαστούν ώστε να μην πέσουμε από μία κρίση σε άλλη κρίση».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η παγκόσμια ζήτηση στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά +33% μέχρι το 2040, επικαλούμενος τις μακροπρόθεσμες προοπτικές που εξέφρασε η πλευρά του ΟΠΕΚ τις προηγούμενες ημέρες.
«Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωτεύονται ρόλο στο ενεργειακό μείγμα για το προσεχές μέλλον», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού.
Την περασμένη Κυριακή (23/9) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τα σχόλια του Trump ότι πρέπει να υπάρξει άνοδος της παραγωγής.
Ωστόσο, η πλευρά του ΟΠΕΚ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής, διευκρινίζοντας ότι θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση μόνο εάν το ζητήσουν οι πελάτες του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης