Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κατά +5,2% ενισχύθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018

Ισπανία: Κατά +5,2% ενισχύθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018
Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2017
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι ετήσιες τιμές παραγωγού στην Ισπανία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (25/9) στοιχεία ης Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενες ώθηση από τον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +5,2% τον Αύγουστο, έναντι ετήσιας ανόδου +4,6% τον Ιούλιο, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2017.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών στον τομέα της ενέργειας, ο πληθωρθσμός των τιμών παραγωγού υποχώρησε στο 1,1% έναντι 1,2% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,5% τον Αύγουστο, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,4% τον Ιούλιο του 2018.
Μεταξύ των στοιχείων που συνθέτουν τον δείκτη τιμών παραγωγού, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά +16,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών και των κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +2,9% και +0,8% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν ετήσια πτώση της τάξεως του -0,5% για τον Αύγουστο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης