Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο -0,03% και τα 1.204 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο -0,03% και τα 1.204 δολ. ανά ουγγιά
Η επικείμενη συνεδρίαση της Federal Reserve και η οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν στο επίκεντρο των αναλυτών
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (25/9) ο χρυσός, καθώς το δολάριο παραμένει ενισχυμένο λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση επιτοκίων.
Παράλληλα, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στο δολάριο, το οποίο λειτουργεί ως «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,03% στα 1.204 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Σε ότι αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σημειώνεται επίσης οριακή πτώση της τάξεως του -0,04% στις 93,81 μονάδες.
«Ο χρυσός είναι κολλημένος στα επίπεδα των 1.200 δολαρίων, με κάποιες θέσεις να κλείνουν μόνο σε περίπτωση που η Fed κάνει κάτι απροσδόκητο, να παρέχει κάποια θεωρία σχετικά με παύση στον κύκλο αυξήσεων του 2019», σημειώνει ο επικεφαλής συνλλαγών στην OANDA, Stephen Innes.
Οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρεις σχετικά με την αυξήση επιτοκίων τόσο κατά το τρέχον όσο και το επόμενο έτος, μετά την ολοκλήρωση της διήμερεης συνεδρίασης από τη Federal Reserve.
«Ένα μετριοπαθές συμπέρασμα θα μπορούσε να στείλει τις τιμές του χρυσού πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 1.210 δολ. ανά ουγγιά», πρόσθεσε ο Stephen Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης