Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμεινε κοντά σε υψηλά τεσσάρων ετών το πετρέλαιο - Στο +0,85% και τα 81,89 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Παρέμεινε κοντά σε υψηλά τεσσάρων ετών το πετρέλαιο - Στο +0,85% και τα 81,89 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξεως του +0,21% στα 72,26 δολ. ανά βαρέλι
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών παρέμεινε σήμερα Τρίτη (25/9) το πετρέλαιο, καθώς οι επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και η απροθυμία του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του παρέχουν στήριξη προς τον μαύρο χρυσό.
Μάλιστα ενδοσυνεδριακά το Brent ξεπέρασε τα 82 δολάρια το βαρέλι (το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου 2014), ενώ τελικά έκλεισε στο επίπεδο των 81,89 δολαρίων το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,85%.



Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το αμερικανικό ελαφρύ αργό, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου να ενισχύεται 0,21% στα 72,26 δολάρια.
Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης που θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 4 Νοεμβρίου 2018 αναμένεται να στοχεύσουν τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας, την ίδια στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στους εταίρους της ώστε να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.



«Το Ιράν θα απωλέσει αξιοσημείωτους όγκους εξαγωγών, και δεδομένου του δισταγμού ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή, η αγορά δεν είναι εξοπλισμένη επαρκώς να αναπληρώσει το κενό των προμηθειών», σχολιάζει ο αναλυής εμπορευμάτων της BNP Paribas, Harry Tchilinguiria.
Παρά το γεγονός ότι οι Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Ιράν φαίνονται αποφασισμένες να εξελίξουν μηχανισμούς πληρωμών ώστε να συνεχίσουν τις συναλλαγές, ανεξαρτήτως των αμερικανικών κυρώσεων, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν μείωση των εξαγω΄γων κατά 1 με 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Θεωρούμε το ράλι του Brent πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι ως θεμελιωδώς δικαιολογημένο», ανέφερε σε σημείωσμά της η Fitch Solutions.
Ώθηση στις τιμές έδωσε και η ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump στον ΟΗΕ, όπου ζήτησε επιτακτικά από τον ΟΠΕΚ να λάβει μέτρα ώστε να υπάρξει περιορισμός της ανόδου του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης