Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Montreal: O προϋπολογισμός της Ιταλίας θα ευνοήσει τη άνοδο των εθνικιστών στις ευρωεκλογές

Bank of Montreal: O προϋπολογισμός της Ιταλίας θα ευνοήσει τη άνοδο των εθνικιστών στις ευρωεκλογές
Αν και οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο προϋπολογισμός θα εκτροχιάσει τη μείωση του κρατικούς χρέους της Ιταλίας, ωστόσο θα μπορούσαν να υπάρξουν και ευρύτερες συνέπειες
Την εκτίμηση ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός θα δώσει ώθηση στα εθνικιστικά κόμματα κατά τις επερχόμενες ευρωεκλογές εξέφρασε ο Stephen Gallo της Bank of Montreal.
Αν και οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο προϋπολογισμός θα εκτροχιάσει τη μείωση του κρατικούς χρέους της Ιταλίας, ωστόσο θα μπορούσαν να υπάρξουν και ευρύτερες συνέπειες.
«Πιστεύω ότι οι ιταλικός προϋπολογισμός θα δώσει ώθηση στους εθνικιστές κατά τις ευρωεκλογές του Μαΐου» δήλωσε στο CNBC ο Gallo.
«Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του προϋπολογισμού, πιστεύω ότι οι Βρυξέλλες θα καταλήξουν χειρότερα από ό,τι ήδη είναι» πρόσθεσε.
Κι αυτό γιατί «εάν Κομισιόν εγκρίνει μια πολύ πιο χαλαρή δημοσιονομική πορεία για την Ιταλία, η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να διαμορφωθεί ένα πιο φιλο-αναπτυξιακό περιβάλλον για τη χώρα μεσοπρόθεσμα.
Την ίδια στιγμή, όμως, οι Βρυξέλλες θα φαίνονται επίσης "κακές" διότι πολλοί θα ρωτήσουν γιατί η Επιτροπή δεν επέτρεψε στις χώρες τους να αποκλίνουν από τον δημοσιονομικό κανόνα πιο σύντομα προκειμένου να βελτιωθεί το αναπτυξιακό περιβάλλον», ανέφερε ο Gallo.
Οι ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.
Η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι μερικές από τις χώρες όπου οι ψηφοφόροι έδειξαν αυξανόμενη στήριξη στα εθνικιστικά κινήματα και λαϊκιστικά κόμματα.
«Η ισορροπία εξουσίας απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κέντρο προς τους εθνικιστές και αυτή η διαδικασία έχει δυνητικά τεράστιες συνέπειες για το μπλοκ» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης