Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι οικονομίες Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα επωφεληθούν από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παπαδημούλης: Οι οικονομίες Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα επωφεληθούν από τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα επωφεληθούν οι οικονομίες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος στα θετικά ανέφερε ότι θα αυξηθεί και η σταθερότητα στην περιοχή.
Σε δηλώσεις του στη σκοπιανή εφημερίδα «Nezavisen Vesnik» ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί έναν συμβιβασμό, για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος 100%.
«Όταν πρόκειται για συμβιβασμό, κανείς δεν μπορεί να είναι 100% ικανοποιημένος, αλλά είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ των δύο κρατών, εξασφαλίζοντας ότι και οι δύο πλευρές θα είναι ικανοποιημένες από το αποτελέσματα.
Δεν  πρέπει να χαθεί αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας των Τσίπρα και Ζάεφ»
Με τη συμφωνία η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα, η ελληνική Μακεδονία, ενδυναμώνονται εμπορικά, αυξάνεται η σταθερότητα, ενισχύονται οι πολιτιστικές σχέσεις και ο τουρισμός» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος απέρριψε την κριτική που ασκείται στις δύο κυβερνήσεις από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.
«Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, την οποία στηρίζει και η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχουν τόσο το VMRO, όσο και η ΝΔ» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.
«Σε κάθε περίπτωση, μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «θα υιοθετηθεί με καθαρή πλειοψηφία» όταν έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Όπως είπε ο κ.Παπαδημούλης, «το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2019 η συμφωνία θα έχει κυρωθεί, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγηθεί και προχωρήσει όλα τα απαραίτητα βήματα» από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης