Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,15% και 1.199,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,15% και 1.199,50 δολ. ανά ουγγιά
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά το επόμενο έτος
Πτωτικά κινείται σήμερα Δευτέρα (24/9) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την είδηση ότι η Κίνα ακύρωσε τις συνομιλίες που είχαν προγραμματιστεί με τις ΗΠΑ, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, περί τις 9:45 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.199,50 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,15% στις 93,93 μονάδες.
Όπως αναφέρει η Wall Street Jouranl, επικαλούμενη πηγές με γνώση επί του ζητήματος, το Πεκίνο δεν αναμένεται να συνεχίσει τις εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσιγκτον τουλάχιστον μέχρι τις μεσοπρόθεσμες εκλογές του Νοεμβρίου.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά κατά το επόμενο έτος, καθώς οι εμπορικές εντάσεις και μία πιθανή διεύρυνση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομία της χώρας.
Μάλιστα, όπως τονίζει ο επικεφαλής ερευνών εμπορευμάτων της τράπεζας, Francisco Blanch, η τιμή θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 1.350 δολ. ανά ουγγιά, καθώς «μακροπρόθεσμα, ένα τεράστιο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ είναι αρκετά θετικό για τον χρυσό».
Σε ότι αφορά τις εμπορικές εντάσεις, ο ίδιος ανέφερε ότι θα προκαλέσουν πλήγμα στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι «γνωρίζουμε ότι οι εμπορικοί πόλεμοι δεν είναι καλοί για την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης