Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Κοντά στην υπογραφή συμβολαίου μαμούθ με το Ιράκ είναι η Siemens - Θα παρέχει εξοπλισμό για παραγωγή ενέργειας

Handelsblatt: Κοντά στην υπογραφή συμβολαίου μαμούθ με το Ιράκ είναι η Siemens - Θα παρέχει εξοπλισμό για παραγωγή ενέργειας
Η προσφορά της Siemens υποστηρίχθηκε σε ανώτερο επίπεδο και από τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel  
Κοντά σε συμφωνία δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται ο γερμανικός κολοσσός Siemens με την κυβέρνηση του Ιράκ ώστε να την προμηθεύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς για την παραγωγή ενέργειας.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία επικαλείται κυβερνητικές και βιομηχανικές πηγές η Siemens πρόκειται να πουλήσει στο Ιράκ εξοπλισμό 9 δις ευρώ ενώ οι συνομιλίες είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο μετά και την επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου της Siemens Joe Kaeser στο Ιράκ όπου εξασφάλισε μνημόνιο συμφωνίας.
Η ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί την προσφορά της Siemens, η οποία υποστηρίχθηκε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα και από τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel όπως αναφέρει η Handelsblatt.
«Είχαμε υποβάλει το έγγραφο της προσφοράς στον πρωθυπουργό Haider Jawad Al-Abadi τον Φεβρουάριο", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Siemens σε σχόλιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσθέτοντας ότι η γερμανική εταιρεία είχε μια σειρά συναντήσεων και θετικών σχολίων από την κυβέρνηση της Βαγδάτης.
«Με την πρότασή μας, στοχεύουμε να προσθέσουμε 11 gigawatts δυναμικότητας στην παραγωγής ενέργειας στα επόμενα τέσσερα χρόνια, να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα και να υποστηρίξουμε την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εκπαίδευση των Ιρακινών» αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρεία.
Το 2015, η Siemens υπέγραψε συμφωνία με την Αίγυπτο ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια φυσικού αερίου και αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να προσθέσει 16,4 δισεκατομμύρια δυναμικό στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης