Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιζόμαστε με κάθε θυσία την Ελευθερία μας, τα σύνορα και την κυριαρχία μας

Παυλόπουλος: Έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιζόμαστε με κάθε θυσία την Ελευθερία μας, τα σύνορα και την κυριαρχία μας
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου της άλωσης της Τριπολιτσάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά
«Eμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή και με κάθε θυσία την Ελευθερία μας, ιδίως δε τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος από την Τρίπολη.
Ο ίδιος κατά τον εορτασμό της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς υπογράμμισε ότι αυτό τον μεγάλο Εθνικό Στόχο της υπεράσπισης της Ελευθερίας μας μόνον ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε.
«Η Ιστορία μας καλεί λοιπόν να έχουμε διαρκώς βαθιά χαραγμένο στην συνείδησή μας το ότι η αρραγής ενότητά μας είναι ο θώρακάς μας για την υπεράσπιση τόσο της απαράμιλλης Κληρονομιάς των Προγόνων μας όσο και του μέλλοντος που μας αναλογεί.
Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός είναι θανάσιμος κίνδυνος για την προοπτική του Λαού μας και του Έθνους μας», όπως ανέφερε .
Απευθυνόμενος προς την φίλη και γείτονα Τουρκία ο κ. Παυλόπουλος τόνισε «η Ελλάδα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό τον απαράβατο όμως όρο ότι και η Τουρκία σέβεται, στο ακέραιο, το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Άρα σέβεται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Γεννηματά: Εθνική ενότητα και συνεννόηση είναι το αίτημα που έρχεται από πολύ παλιά και ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας πάει μακριά
 
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου της άλωσης της Τριπολιτσάς παραβρέθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.
Η ίδια δήλωσε ότι «η Άλωση της Τριπολιτσάς είναι μια Εθνική Επέτειος.
Είναι η νίκη που συνέβαλε αποφασιστικά στη νικηφόρα πορεία του αγώνα του 1821.
Η Άλωση της Τριπολιτσάς αναδεικνύει τη μεγάλη μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του αρχιστρατήγου του αγώνα.
Ας διδαχτούμε από την αποφασιστικότητα του, ας παραδειγματιστούμε από τα λάθη και  τον διχασμό, που τον οδήγησαν ακόμη και στη φυλακή».
 «Εθνική ενότητα και συνεννόηση είναι το αίτημα που έρχεται από πολύ παλιά και ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας πάει μακριά», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης