Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Η επενδυτική βαθμίδα σηματοδοτεί νέα εποχή για τη χώρα

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Η επενδυτική βαθμίδα σηματοδοτεί νέα εποχή για τη χώρα
Νέα εποχή για την Κύπρο σηματοδοτεί η επενδυτική βαθμίδα, διαμήνυσε ο ΥΠΟΙΚ
Η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης σηματοδοτεί μια νέα εποχή, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο Bloomberg, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Κράτους καθώς επίσης και η παροχή ευκαιριών για νέες επενδύσεις στην Κύπρο.
Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, σημείωσε πως σήμερα πιο υγιής με την χρηματοδότηση των τραπεζών να είναι πιο υγιής και την εποπτεία πιο αξιόπιστη.
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως υπήρξε σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τις διαδικασίες να κινούνται πλέον με ταχύτερους ρυθμούς.
Πλέον, ανέφερε, ο μισός όγκος των NPEs βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος.
Ερωτηθείς για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και κατά πόσον επηρεάζεται η Κύπρος, ανέφερε πως έχει μειωθεί σημαντικά οι ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας εκτείνονται σε πολλούς τομείς όπως είναι ο τουρισμός.
Ο Κύπριος υπουργός ρωτήθηκε, επίσης, για τους ελέγχους κεφαλαίων που επιβλήθηκαν στη χώρα, απαντώντας ότι τώρα όλα επέστρεψαν στην ομαλότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης