Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Δεν θα επιτρέψουμε στην ΕΕ να «σαλαμοποιήσει» τις προτάσεις μας για Brexit

Raab (Βρετανία): Δεν θα επιτρέψουμε στην ΕΕ να «σαλαμοποιήσει» τις προτάσεις μας για Brexit
Έχουμε ήδη κάνει τεράστιους συμβιβασμούς στις προτάσεις μας, υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός Brexit
Η Βρετανία έχει ήδη συμβιβαστεί πολύ στις προτάσεις της για το Brexit και δεν θα επιτρέψει να «σαλαμοποιηθούν» αυτές χωρίς να υπάρξει μια κίνηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα (21/9/2018) ο βρετανός υπουργός Brexit, Dominic Raab.
«Έχουμε ήδη κάνει τεράστιους συμβιβασμούς στις προτάσεις του σχεδίου του Τσέκερς.
Έχουμε δεσμευθεί και θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα για την πραγματική κριτική σε αυτό και δεν έχουμε άλλες αξιόπιστες εναλλακτικές στο τραπέζι», δήλωσε ο Raab, μιλώντας στο «BBC».
«Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να επιτρέψουμε να “σαλαμοποιηθούν” κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, με τον συνηθισμένο τρόπο που το κάνει η ΕΕ, χωρίς να υπάρχει κίνηση από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Brexit.
Ο Raab δήλωσε ακόμη ότι η Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσει νέες προτάσεις για να διαβεβαιώσει το Δουβλίνο ότι δεν θα υπάρχει ένα «σκληρό σύνορο» με την επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ.
Ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν αυτές θα δημοσιοποιηθούν πριν τις αποφάσεις του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου.
«Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός (μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη στο Σάλτσμπουργκ), θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας όταν θα τις παρουσιάσουμε», δήλωσε ο Raab.
«Ένα πράγμα που θα κάνουμε είναι να απαντήσουμε σε αυτό που η ΕΕ έχει πει και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τεχνολογική προσέγγιση και είμαστε απολύτως ξεκάθαροι ότι δεν θα υπάρξουν σύνορα στη Θάλασσα της Ιρλανδίας», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης