Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η συνήθεια των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις υπονομεύει την παγκόσμια σταθερότητα

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η συνήθεια των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις υπονομεύει την παγκόσμια σταθερότητα
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι ο νέος γύρως κυρώσεων της Ουάσιγκτον «αποδεικνύει την πλήρη έλλειψη επιτυχίας στο να μας ακσήσει πιέσεις»
Ως «εσφαλένο» χαρακτήρισε σήμερα (21/9) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τον νέο γύρο κυρώσεω που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της χώρας, τονίζοντας ότι η σχετική συνήθεια των ΗΠΑ κινδυνεύει να υπονομεύσει την παγκόσμια σταθερότητα.
Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις σε βάρος 33 ανθρώπων και οντοτήτων που συνδέεονται με τον ρωσικό στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, μετά την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και πυραυλικών συστημάτων στην Κίνα.
Όπως δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov, η Μόσχα εκτιμά ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας έχει γίνει «εθνική απασχόληση» για τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος γύρος κυρώσεων ήταν ο 60ος που έχει επιβληθεί από το 2011.
«Κάθε νέος γύρος κυρώσεων αποδεικνύει την πλήρη έλλειψη επιτυχίας του εχθρού μας στο να μας πιέσει με προηγούμενες παρόμοιες προσπάθειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Sergei Ryabkov, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θα καταφέρει ποτέ να υπογρεύσει τους όρους της στη Μόσχα.
«Δεν θα ήταν κακό εάν θυμηθούν την έννοια της παγκόσμιας σταθερότητας που υπονομεύουν αδιανόητα με τον να αυξάνουν τις εντάσεις στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ», υπογραμμίζει ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «το να παίζει κανείς με τη φωτιά είναι ηλίθιο και μπορεί να γίνει επικίνδυνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης