Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ

Washington Post: Η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ
«Η Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα με ένα γιγαντιαίο ρωσικό πρόβλημα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Washington Post
Στην κόντρα Δύσης - Ρωσίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται η Washington Post σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα με ένα γιγαντιαίο ρωσικό πρόβλημα».
Παραθέτοντας τις επαφές που έχουν πραγματοποιήσει στα Σκόπια αξιωματούχοι της Δύσης, ο αρθρογράφος κάνει λόγο για ένα γεωπολιτικό κονταροχτύπημα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, που κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ και κατά συνέπεια να μπλοκάρει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
«Αυτό που είναι καταπληκτικό είναι η διαφορά στις τακτικές: την ώρα που οι δημοκρατίες σαγηνεύουν τους “Μακεδόνες” με εμφανίσεις και ομιλίες όπως ο Mattis (Αμερικανός υπουργός Άμυνας) και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, η Ρωσία διεξάγει μια κεκαλυμμένη προπαγανδιστική εκστρατεία κατακλύζοντας με fake news τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιδοτώντας ντόπιους εξτρεμιστές που έχουν οργανώσεις διαμαρτυρίες» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και η δήλωση του Mattis «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει χρήματα και επίσης πραγματοποιούν ευρύτερες εκστρατείες επιρροής».
Σύμφωνα με την Washington Post, η ρωσική επιχείρηση στα Σκόπια θυμίζει εκείνες που έκανε στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε άλλες χώρες πριν από πρόσφατες εκλογές με βασικό χαρακτηριστικό τη διασπορά δηλητηριωδών, ψευδών ειδήσεων σε ψεύτικους λογαριασμούς στα social media.
Εξάλλου, διπλωμάτες της Δύσης δήλωσαν στους Times ότι δεκάδες νέες σελίδες ξεφυτρώνουν καθημερινά στο Facebook καλώντας σε μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα, ενώ ορισμένες λένε στον κόσμο να κάψει τα ψηφοδέλτια.
«Προς το παρόν φαίνεται ότι οι ανοικτές εκκλήσεις της Δύσης θα επισκιάσουν τα ρωσικά τεχνάσματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα περάσει στο δημοψήφισμα η πρόταση που θα δώσει στο κοινοβούλιο της χώρας τη βάση για να εγκρίνει την αναγκαία συνταγματική αλλαγή. Αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ένα μήνυμα είναι σαφές από τη “Μακεδονία”: ο Putin παραμένει αποφασισμένος στο να υπονομεύει τη Δύση και τους θεσμούς της όποτε και όπου μπορεί» καταλήγει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης