Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση A+/A-1 για την Κίνα - Σταθερό outlook, μικρός ο αντίκτυπος της κόντρας με ΗΠΑ

tags :
S&P: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση A+/A-1 για την Κίνα - Σταθερό outlook, μικρός ο αντίκτυπος της κόντρας με ΗΠΑ
O αντίκτυπος από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ είναι μικρός, ωστόσο αν κλιμακωθεί η κόντρα, θα ενισχυθεί η αβεβαιότητα
Τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Κίνας στο 'A+' και 'A-1' αντίστοιχα, επιβεβαίωσε ο οίκος Standard & Poors, με σταθερό το outlook, επικαλούμενος τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης και τις αναπτυξιακές προοπτικές.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκος αξιολόγησης, ο αντίκτυπος από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ είναι μικρός, ωστόσο αν κλιμακωθεί η κόντρα, θα ενισχυθεί η αβεβαιότητα.
O οίκος επιβεβαίωσε το σταθερό outlook, τονίζοντας ότι η Κίνα θα διατηρήσει τον ρυθμό αύξηση τους ΑΕΠ και τις βελτιωμένες δημοσιονομικές επιδόσεις τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.
Η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο υποβάθμισης, στην περίπτωση που η κυβέρνηση χαλαρώσει τις προσπάθειες της να αντιμετωπίσει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους και επιτρέψει την υψηλότερη πιστωτική επέκταση να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη με έναν τρόπο που δεν είναι βιώσιμος μακροπρόθεσμα.
Σε περίπτωση σημαντικής επιβράδυνσης της πιστωτικής επέκτασης, ο οίκος ενδέχεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης