Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γαλλία: Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Οι καταναλωτικές δαπάνες τη Γαλλία υποχώρησαν κατά -0,1% έναντι ανόδου +0,2% το προηγούμενο τρίμηνο
Με σταθερό ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία της Γαλλίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (21/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,2%, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018, με τις καταναλωτικές δαπάνες να υποχωρούν κατά -0,1% έναντι ανόδου +0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Η τελική εγχώρια ζήτηση, εξαιρουμένων των αποθεμάτων, συνέβαλε κατά 0,2% στην αύξηση του ΑΕΠ, όπως και το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,7%.
Παράλληλα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +0,1% έναντι πτώσης -0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, με το ισοζύγιο του εξωτερικού εμπορίου να επηρεάζει αρνητικά το ΑΕΠ κατά 0,2%.
Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Γαλλίας προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την οικονομική ανάπτυξη τόσο το τρέχον έτος όσο και για τα δύο επόμενα χρόνια, εν μέσω περιορισμένης δυναμικής και αβέβαιης εξωτερικής κατάστασης.
Σύμφωνα με την Bank of France, η αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για τα δύο επόμενα χρόνια, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης