Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Παρά το ισχυρότερο δολάριο παραμένουμε bullish στα εμπορεύματα

Goldman Sachs: Παρά το ισχυρότερο δολάριο παραμένουμε bullish στα εμπορεύματα
Το δολάριο έχει ενισχυθεί από την ισχυρότερη από το αναμενόμενο αμερικανική οικονομία
Το bullish view (θετική άποψη) για τα εμπορεύματα διατηρεί η Goldman Sachs, παρά το ισχυρότερο δολάριο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το δολάριο έχει ενισχυθεί από την ισχυρότερη από το αναμενόμενο αμερικανική οικονομία, κι αυτό είναι θετικό σημάδι για την παγκόσμια ανάπτυξη.
«Το risk aversion αυτό το καλοκαίρι δημιούργησε σημαντικό destocking στις αναδυόμενες αγορές, κυρίως στην Κίνα, καθώς οι καταναλωτές επιχείρησαν να αποφύγουν το ισχυρότερο δολάριο και τους δασμούς προχωρώντας σε ρευστοποιήσεις» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει πιο ακριβή για τους κατόχους άλλων νομισμάτων την αγορά διεθνών εμπορευμάτων σε δολάρια, καθιστώντας τους αγοραστές και τους χρήστες πιο πιθανό επενδύσουν σε εγχώρια υλικά και όχι σε εισαγόμενα.
«Αυτή η εκκαθάριση, ωστόσο, έχει φυσικό όριο, καθώς το κινεζικό destocking έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικές αυξήσεις των φυσικών (premiums) για το πετρέλαιο και τα μέταλλα - σημάδι φυσικών ελλείψεων» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
H Goldman Sachs δήλωσε ότι μετριάζει το bullish view στο χρυσό λόγω του sell off στις αναδυόμενες αγορές, ενώ χαμήλωσε τη 12μηνη πρόβλεψη της για το μέταλλο στα 1.325 ανά ουγγιά έναντι 1.450 δολ. που ήταν πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης