Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών εβδομάδων παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,18% και τα 1.213,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά τριών εβδομάδων παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,18% και τα 1.213,50 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (21/9) ο χρυσός, παραμένοντας εντός τροχιάς ώστε να καταγράψει την πρώτη του εβδομαδιαία άνοδο μετά από τέσσερις εβδομάδες, καθώς το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 1.213,50 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο για τον Σεπέμβριο.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως οτυ +0,11% στις 93,57 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 9 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.
Οι νέοι δασμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αποδείχθηκαν ηπιότεροι απ' ότι αρχικά αναμενόταν, γεγονός που οδήγησε στην αποδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο αποτελεί «επενδυτικό καταφύγιο» κατά τους τελευταίους μήνες.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την οποία η τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της, ενώ ενδέχεται να υπάρξει ακόμα μία αύξηση μέχρι τα τέλη του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης