Τελευταία Νέα
Speculator

Στο σφυρί ακίνητα επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν τα δάνεια τους στις τράπεζες

Στο σφυρί ακίνητα επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν τα δάνεια τους στις τράπεζες
Διευρύνεται η λίστα με ΑΕ ΟΕ ΚΑΙ ΕΠΕ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις Α.Ε, ΑΕΒΕ, ΟΕ και ΕΠΕ συμπληρώνουν τη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη.
Οι τράπεζες πλέον εμφανίζονται έτοιμες να  βγάλουν στο «σφυρί» τα …μεγάλα ψάρια των οφειλετών καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι πολλαπλάσιες από  αυτές των φυσικών προσώπων.
Πάντως για να φθάσει μία υπόθεση στη διαδικασία του πλειστηριασμού ακινήτων η διαδικασία είναι χρονοβόρα από τη στιγμή που αποφασισθεί μέχρι να ανάψει το «πράσινο φως» από τη Δικαιοσύνη μπορεί να περάσει και ένα χρόνος ή και να απαιτηθεί περισσότερος αν ο οφειλέτης ζητήσει ανακοπή της διαδικασίας ή ζητήσει την αναπροσαρμογή του τιμήματος των ακινήτων.
Το ζητούμενο για τις τράπεζες είναι η έλευση αγοραστών οι οποίοι στους περισσότερους πλειστηριασμούς είναι …άφαντοι, διότι τα ακίνητα που έχουν αξία, οι τράπεζες δεν τα αφήνουν να πουληθούν σε τιμές εμπορικής αξίας και με προσφορά στο 30% της αξίας τους.
Οι αρμόδιες διευθύνσεις των τραπεζών έχουν δώσει εκθέσεις για τα ακίνητα και προσδιορίζουν με ακρίβεια  ποιο είναι  το τίμημα που πρέπει να βάλουν για να το αποκτήσουν.
Ανώτερο στέλεχος τράπεζας  υποστηρίζει σε καμία περίπτωση δεν αφήσουμε τα ακίνητα να τα πάρουν κοψοχρονιά  τα «κοράκια»  στους πλειστηριασμούς  
Και διευκρινίζει ότι τα «κοράκια» θα πληρώσουν ικανοποιητικό τίμημα για την απόκτηση των ακινήτων που τους ενδιαφέρει. Ανάμεσα  στις Ανώνυμες  Εταιρείες ήταν η «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Α.Ε. για την οποία η EFG  Eurobank έβγαζε στο σφυρί δύο αγροτεμάχια στο Δήμο Αμαρουσίου συνολικής έκτασης άνω των 6.000  τ.μ. και ακίνητα της εταιρείας διότι οι απαιτήσεις της τράπεζας έφθαναν στα 4,1 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο ο πλειστηριασμός ανακλήθηκε από την επισπεύδουσα τράπεζα με την ΑΕΠΙ να επιλέγει τον συμβιβασμό με την τράπεζα.
Η MAYA Εμποροβιομηχανική Α.Ε η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχονται σε 4.050.000 ευρώ για την απόκτηση ακινήτων, η Φορμπλαστ Κατασκευή Εμπορίας Υλικών Συσκευασίας στα 2.798.000 ευρώ, η Ανώνυμη  Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρεία με  1.120.000, η ανώνυμη ξενοδοχειακή  ΑΣΤΥ 1.650.000, η Gentrury Ανώνυμη Κτηματική και Εμπορική  Εταιρεία με 3.500.000 ευρώ.
Η λίστα είναι μακροσκελής με ακίνητα και οικόπεδα  επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν και οι τράπεζες προσπαθούν  να πάρουν πίσω μέρος των χρημάτων που τους έδωσαν.
Σήμερα  βγαίνει στον πλειστηριασμό οικοπεδαγρός 62.903 τ.μ. στο Ηράκλειο  Κρήτης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών  και  η τιμή πρώτης προσφοράς  ορίστηκε σε 4.111.000  ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί  μέχρι  σήμερα έχουν  διενεργηθεί 18.108 πλειστηριασμοί  και την  επόμενη εβδομάδα θα γίνουν 560.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης