Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fed πρέπει να αναλογιστεί τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ, προειδοποιεί πρώην επικεφαλής της Τράπεζας

Η Fed πρέπει να αναλογιστεί τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ, προειδοποιεί πρώην επικεφαλής της Τράπεζας
Η Fed πρέπει να αρχίζει να αναλογίζεται τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ, προειδοποιεί πρώην επικεφαλής της Τράπεζας 
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) πρέπει να αναλογίζεται τον κίνδυνο ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ο πρώην επικεφαλής (1996-2002) της Fed, γνωστός οικονομολόγος και πρόεδρος της Monetary Policy Analytics, Laurence Meyer.
Μιλώντας στο «Marketwatch», σημείωσε πως αν και επί του παρόντος ο κίνδυνος ύφεσης δεν κρίνεται σημαντικός, «ξεπηδά» τα επόμενα χρόνια αν μελετήσει κάποιος προσεκτικά τα θεμελιώδη μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας.
«Η οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί δραματικά.
Σε, (η Fed) πρέπει να αναρωτηθεί για τους κινδύνους ύφεσης.
Οι ασθενέστερες προοπτικές θα αναδειχθούν έντονα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, όταν η οικονομία, πιθανώς, θα επιβραδυνθεί από 3,25% [ρυθμός ανάπτυξης] κάτω από 2,5% και θα φθάσει το 2%.
Η Fed πρέπει να το προσέξει αυτό», είπε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Meyer εκτιμά ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επιβραδύνει αρκετά μέχρι το 2021 και, παράλληλα, πως το ποσοστό ανεργίας θα αρχίσει αυξάνεται.
«Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί εάν η αύξηση της απασχόλησης επιβραδυνθεί στις 100.000 θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη φθάσει στο 2%, καθώς προχωράμε στις εκλογές για το 2020, μετά από μια περίοδο αύξησης των επιτοκίων;.
Δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα»…
Επίσης, ανέφερε πως η Fed πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης έως το τέλος του 2019.
Το «ουδέτερο» επιτόκιο της Τράπεζας υπολογίζεται μεταξύ 2,75% και 3%, όταν αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στο εύρος 1,75%-2%, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης