Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Donmez (Τούρκος υπ. Ενέργειας): Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο - Αν υπάρχει πετρέλαιο, θα το βρούμε

Donmez (Τούρκος υπ. Ενέργειας): Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο - Αν υπάρχει πετρέλαιο, θα το βρούμε
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez, επανέλαβε ότι στους επόμενους μερικούς μήνες το Φατίχ θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στη Μεσόγειο
Στο ίδιο μοτίβο προκλητικών δηλώσεων για το Αιγαίο και την Κύπρο συνεχίζει η Άγκυρα.
Αυτή τη φορά με αφορμή τη νέα συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez, δήλωσε «δεν θα επιτρέψουμε κανένα σχέδιο που δεν παρέχει δίκαιο μερίδιο στην ΤΔΒΚ» και που δεν εγκρίνει η Τουρκία.
Επίσης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του προσεγγίζει το ζήτημα της ΑΟΖ με την αρχή «αν υπάρχει πετρέλαιο, θα το βρούμε» και σημειώνει: «Θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις.
Πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα σημαντικά βήματα για την εντατικοποίηση της εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων».
Όπως είπε τους τελευταίους 16 μήνες ξόδεψαν 10 δις δολάρια για δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής. Το 50% του ποσού αυτό το πλήρωσε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου και το υπόλοιπο 50% ντόπιοι και ξένοι επενδυτές.
Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επανέλαβε ότι στους επόμενους μερικούς μήνες το Φατίχ θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην Μεσόγειο, ενώ είπε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου.
«Την παρουσία μας στις θάλασσες την ενισχύσαμε περισσότερο με το Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις και το Φατίχ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης