Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά +3,3% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Κατά +3,3% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Η ετήσια άνοδος των λιανικών πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/9) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, επεκτείνοντας την άνοδο του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των καυσίμων, ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, έναντι ανόδου +0,9% τον Ιούλιο του 2018.
Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο, ενώ παράλληλα ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν πτώση της τάξεως οτυ -0,2%.
Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψαν επίσης μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,3%, έναντι ανόδου +1,1% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο -0,2%.
Σε ετήσια βάση, σημειώθηκε επιβράδυνση της ανάπτυξης στο +3,3% έναντι +3,8% τον Ιούλιο του 2018, με τον ρυθμό αύξησης ωστόσο να αποδεικνύεται ανώτερος σε σχέση με το +2,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σημειώνεται ότι εάν εξαιρεθούν οι τιμές των καυσίμων, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,5%, έναντι +4% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο +2,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης